Bio plnená horká čokoláda Portské a figy, 70 g
Nadčasová dezertná čokoláda s javorovým cukrom a figami marinovanými v skvelom portskom víne Romariz Reserve Ruby vyzretom v dubových sudoch v Portugalsku. Bez lepku.
Kategória: | Ručne robené čokolády Zotter |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Bezlepkové: | ano |
Bio: | ano |
Druh čokolády: | hořká |
Hmotnost: | 70 g |
Obsah kakaové sušiny: | 70 % |
Vegan: | ne |
Položka bola vypredaná… |
Nadčasová klasika fíg a portského vína, ale v novej podobe horkej čokolády so 70% kakaa sladeného javorovým cukrom, zdravšou alternatívou bežného cukru. Kúsky fíg marinované v portskom víne sa potom objavia ako ovocné a vzrušujúce chrumkavé prekvapenie zo smotanovej čokoládovej ganache, ktorá je 60% náplňou tejto exkluzívnej fair trade organickej čokolády. Zotter používa cenený Ruby Port Romariz Reserve s výrazne ovocnou chuťou, zrejúci v dubových sudoch v Portugalsku.
Čokoládovňa Zotter
Josef Zotter je jedným z najlepších výrobcov čokolády na svete. Bol to tiež on, kto predstavil svetu ručne vyrábané čokolády a dokázal spojiť kvalitu, rozmanitosť a udržateľnosť s umením a humorom. Nakupuje suroviny priamo od pestovateľov a je jediným veľkým výrobcom čokolády v Európe, ktorý skutočne naplnil svoje motto "od kakaových bôbov po čokoládovú tyčinku". Od praženia kakaových bôbov, cez ich ďalšie spracovanie až po podobu čokolády rôznych chutí, vôní a farieb, všetko sa deje pod jednou strechou čokoládovne Zotter. Všetky suroviny, ktoré Zotter používa, pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva a spravodlivého obchodu, ak sú k dispozícii.
Originálne kreslené obaly pochádzajú od Zotterovho bývalého spolužiaka, umelca Andreasa H. Gratza, ktorý načrtol prvé kresby pre Josefa na papierový obrúsok v reštaurácii.
Zloženie: kakaová hmota, portské víno, kakaové maslo, javorový cukor, datľový cukor, sušené figy, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLIEKO, med, tamarindová pasta (tamarindy, voda), SUŠENÉ ODSTREDENÉ MLIEKO, soľ, mletá vanilka. Obsahuje viac ako 2 % alkoholu.
Všetky suroviny okrem vody a soli pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva. Obsah kakaovej sušiny v čokoláde min. 70 %. Môže obsahovať stopy orechov, arašidov, vajec, sezamu a sóje. Bezlepkové.
Energetická hodnota: | 1954 kJ/471 kcal |
Tuky: | 31 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 19 g |
Sacharidy: | 33 g |
z toho cukry: | 29 g |
Bielkoviny: | 6,7 g |
Soľ: | 0,27 g |